WAAK

In het kader van het Charter Duurzaam Ondernemen zet WAAK jaarlijks een aantal kleine en grootste acties op om telkens opnieuw stappen vooruit te zetten in het duurzaam ondernemen. Het jaar 2018 werd gekenmerkt door de aanschaf van een elektrisch fietsenpark. Het maatwerkbedrijf uit Kuurne creëert al 50 jaar lang duurzame en aangepaste tewerkstelling met kansen tot zelfontplooiing voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze 1800 duurzame jobs creëren reële toegevoegde waarde voor kleine en grote ondernemingen in binnen- en buitenland.

Een succesverhaal!

Zoals bij vele bedrijven, woont ook 80% van de WAAK-medewerkers binnen een straal van 10km van het bedrijf. Hoog tijd dus om meer medewerkers op de fiets te krijgen. In maart 2018 organiseerde Bizbike in samenwerking met WAAK een groepsaankoop. Op iedere WAAK-vestiging werd een testdag opgezet, 3 in totaal. De medewerkers kregen de kans om tijdens hun pauzes de elektrische fietsen uit te testen. Ook vrienden en familie van de medewerkers werden vriendelijk uitgenodigd om aan deze testmomenten deel te nemen.

Drie zaken zorgden ervoor dat de groepsaankoop een groot succes werd. Ten eerste was dit te danken aan een uitstekende interne en externe communicatie over de testdagen. Via flyers en posters die intern uitgedeeld werden, was iedereen goed op de hoogte. Ten tweede kon WAAK, bovenop de scherp onderhandelde groepsaankoopprijzen, dankzij een subsidieproject van Minister Tommelein - Clean Power for Transport - nog voor een extra vermindering zorgen van €300 voor de eerste 100 fietsen. Ook voorziet WAAK voor haar medewerkers een vergoeding van €0,23 per gefietste kilometer, waardoor de fietsfactuur snel terug bijeen gefietst kan worden!

Uiteindelijk tekenden 152 WAAK-medewerkers en zo’n 90 externen massaal in voor de groepsaankoop!

Waarom Bizbike?

Meer en meer bedrijven bieden elektrische fietsen aan aan hun medewerkers, maar willen daarbij hun personeel niet opzadelen met extra administratieve last. Hier springt Bizbike in. Onze firma voorziet leveringen en herstellingen aan huis en zal daarbij altijd rechtstreeks in contact staan met de gebruiker. De klant hoeft hier niet meer in tussen te komen.

Leuk weetje: Tussen WAAK en Bizbike is inmiddels ook een ad hoc samenwerking ontstaan in de vorm van een enclave (medewerkers van Waak die worden gedetacheerd).

Volgende story
  • Mediahuis

    In 2014 startte Bizbike een langdurige samenwerking met Mediahuis. Mediahuis is een mediaplatform dat investeert in relevante merken en zich focust op het informeren van hun lezers op lange termijn. Enkele gekende mediamerken zijn onder andere Het Nieuwsblad,…

    Lees meer